Skydda dig själv och andra – rekommendationer om covid-19 — Folkhälsomyndigheten

Vi på Rullarnas följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten förespråkar.
Se till att ni håller er uppdaterade kring vad som gäller genom att vara uppdaterade.
Har ni frågor så kontaktar ni uppdragsansvarig för er grupp.


Dixi kundportal

Vi vill gärna att våra assistenter och uppdragsgivare ska vara välinformerade och ha verktyg för att själva ta fram de svar de letar efter i största möjliga mån. Nu har Rullarnas assistenter och uppdragsgivare möjligheten att söka både teknisk och praktisk information om vårat tidsbokningssystem.

Från och med nu kan alla våra assistenter och uppdragsgivare ta del av kundportalen i Dixi. Där finns all information som kan tänkas finnas om Dixi och lite till. En hel del av funktionerna som beskrivs i portalen är endast tillgängliga för uppdragsgivare/arbetsledare eller uppdragsansvariga.

Dixi är Rullarnas egna namn på programvaran (som i grunden heter Aiai). I portalen står det Aiai men det är alltså detsamma som vårat Dixi.

Tips❗️ Om din skärm inte ser ut som den första bilden när du loggar in, utan istället ser ut som bild nr 2 – Då ska du göra som bild nr 3 visar: nämligen klicka på symbolen som ser ut som en person och välja “Byt till webversion”. Då borde det lösa sig ✌️


Många frågor om vaccinering

Vi får många frågor dagligen om vaccinering, från både uppdragsgivare och assistenter i vår verksamhet.

Det kommer löpande information till oss från de olika regionerna. En del regioner har redan kommit igång med sin vaccination för både assistenter och uppdragsgivare, men i de flesta regioner väntar vi fortfarande på vår tur.

När vi får klartecken från regionerna att våra assistenter ska vaccineras så meddelar vi er detta. Vi följer de aktuella rutiner som varje region sätter upp och ser till att ni blir informerade om detta.

Men ni kan redan nu börja förbereda er. Inför vaccination av medarbetare krävs att man kan styrka sin anställning i form av intyg eller anställningsbevis. För er som har en smartphone så hittar ni ert anställningsavtal i Dixi som ni lätt kan visa upp på plats. Önskar ni hellre ett skriftligt intyg att ta med så kontakta din Uppdragsansvarige så skriver vi vaccinationsintyg.

För våra uppdragsgivare så är det kommunerna som ansvarar för att de blir erbjudna vaccin, antingen via kontakt med vårdcentral, hemsjukvård eller 1177.se


Avtalsrörelsen 2020

Löneavtalet är nu klart och innebär att det inte blir någon höjning av lönen år 2020.
År 2021 kommer lönen att höjas den 1 april.
Uppdragsansvariga kommer att erbjuda lönesamtal med anställda med början efter trettonhelgen.


Rullarnas informerar, nya förhållningsregler kring covid-19

Från och med nu betraktas hushållskontakter till en person med bekräftad covid-19 som misstänkta fall, även om de inte har symtom. Det innebär att symtomfria vuxna och gymnasieungdomar som bor med en covid-19-smittad ska stanna hemma från arbete och skola.

Du som arbetar hos oss på Rullarnas bör så snart du kan informera din närmsta chef om att du har utsatts för smitta.

Som assistent finns inte möjligheten att arbeta hemifrån. Man kan då ansöka om smittbärarpenning från Försäkringskassan. För det krävs ett läkarintyg och det kan personalen som arbetar med smittspårning hjälpa till med. Berörda ska inte själva ringa 1177 sjukvårdsrådgivningen, smittspårningspersonalen kontaktar personligen de som omfattas av de nya förhållningsreglerna och ger tydlig information om vad som gäller.

Förhållningsreglerna gäller i minst en vecka från den covid-19-positiva hushållsmedlemmens provtagningsdag.

Vill du rådfråga oss så ringer du på kontorstid till din uppdragsansvariga. Vi vill även påminna om att det är du själv som ansöker om såväl smittbärarpenning som ersättning för karensdag vid sjukdom.


En uppdatering kring hur vi förhåller oss till Corona Covid-19 under hösten.

God basal handhygien är ett utmärkt sätt att minska riskerna för smittspridning. Här finner ni de föreskrifter som gäller inom vård och omsorg, vilka skall följas även inom utövandet av LSS; https://www.socialstyrelsen.se/…/vard…/basala-hygienrutiner/

På https://www.krisinformation.se/ finner ni bekräftad information om Covid-19. I dagsläget ska man gå till arbetet som vanligt om man är symptomfri men stanna hemma och hålla distans till andra om man upplever symptom. Våra anställda ska kontakta sin uppdragsansvariga direkt för att få testning beställd. Den som redan haft Covid eller har testat positivt för antikroppar undantas från denna rutin.

Enligt gällande lagstiftning skall den som är konstaterat smittad vara sjukskriven för att begränsa smittspridningen, även den som bor tillsammans med någon som konstaterats smittad kan behöva stanna hemma från arbetet. Se informationen på https://www.krisinformation.se/ för mer kring detta.