Personer engagerade i projektet

Christoffer Lindhe
Halmstad

Som 16-åring var Christoffer rankad 63:a i Sverige, tre år senare var han rankad 4:a i världen. En spikrak karriär kan man väl säga. Fast på vägen var han med om en olycka som gjorde att han förlorade ena armen och båda benen. Detta komplicerar naturligtvis saker.

Möjligheten att som handikappidrottare få hjälp med planering kring träning, sponsorer och allt som behövs för att kunna prestera på världsnivå, är begränsad. I samarbete med Idrott & motion för alla får Christoffer frihet att koncentrera sig på att bli bäst som motionär. Istället för att hålla på med allt praktiskt runtomkring kan han ägna sig åt träning.

Anders Olsson
Hagfors

Järnmannen från Hagfors. Letar ständigt efter nya utmaningar.
Vill hela tiden genomföra sådant som verkar omöjligt men ser inga hinder utan bara möjligheter.
Bygger om bl a rullstolar, skidkälkar och cyklar för att det ska passa för nya utmaningar. Anders är en stor inspiratör.

Johan Öster
Charlottenberg

Johan är 25 år och har kört folkrace sedan han var 15. Han krockade när han var 19 år och sedan har det tagit 6 år tills han började köra igen. Han har nu en anpassad bil och kan köra själv igen. Han hoppas att kunna tävla mot andra.

Kenth ”Huggarn” Svensson
Torsby

Kenth började sin idrottsbana som cyklist. 18 år gammal var olyckan framme då han cyklade in i en buss. Kenth blev dubbel EM-mästare i rullstolsrugby 1997 och 1999. På grund av skador har han varit borta från sporten de senaste åren men han har tränat upp sig igen och satsar nu på en comeback i landslaget med siktet inställt på Paralympics i Brasilien 2016.