Gå tillbaka

Många frågor om vaccinering

Vi får många frågor dagligen om vaccinering, från både uppdragsgivare och assistenter i vår verksamhet.

Det kommer löpande information till oss från de olika regionerna. En del regioner har redan kommit igång med sin vaccination för både assistenter och uppdragsgivare, men i de flesta regioner väntar vi fortfarande på vår tur.

När vi får klartecken från regionerna att våra assistenter ska vaccineras så meddelar vi er detta. Vi följer de aktuella rutiner som varje region sätter upp och ser till att ni blir informerade om detta.

Men ni kan redan nu börja förbereda er. Inför vaccination av medarbetare krävs att man kan styrka sin anställning i form av intyg eller anställningsbevis. För er som har en smartphone så hittar ni ert anställningsavtal i Dixi som ni lätt kan visa upp på plats. Önskar ni hellre ett skriftligt intyg att ta med så kontakta din Uppdragsansvarige så skriver vi vaccinationsintyg.

För våra uppdragsgivare så är det kommunerna som ansvarar för att de blir erbjudna vaccin, antingen via kontakt med vårdcentral, hemsjukvård eller 1177.se